SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

źródła białka

  • 10 rad co do odżywiania!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] kalorii. Porównaj dzienne spożycie kalorii z wydatkiem energetycznym i dodaj trochę ćwiczeń aerobowych do treningu siłowego, by zmusić organizm do zużywania tłuszczu jako źródła energii. Dwie do trzech 30-40 minutowych sesji tygodniowo powinno wystarczyć. Ale uważaj, by nie przesadzić. Za dużo ćwiczeń aerobowych może ograniczyć przyrost [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 8771 Data: 2008-11-02 09:29:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WSZYSTKO O SUPLEMENTACH I NIE TYLKO

    Temat
    Trening dla początkujących

    [...] Występuje głównie w czerwonym mięsie. Jako suplement wytwarzana jest w sposób syntetyczny z aminokwasów. Kreatyna będąca prekursorem fosfokreatyny lub ATP (bezpośredniego źródła energii dla mięśni) wytwarzana jest w wątrobie. Organizm może wytworzyć dziennie maksymalnie 1g kreatyny. Normalne zapotrzebowanie dzienne to ok. 2g. (1g dostarczany [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 11437 Data: 2002-06-21 12:47:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ciekawostki o odzywkach

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] się płynem; może to wywołać błędne wrażenie rzeczywistego długotrwałego przyrostu mięśnia. Po drugie, kreatyna regeneruje zasoby ATP (adenozynotrójfosforanu - głównego źródła energii w organizmie) na poziomie komórki mięśniowej i to właśnie prowadzi do długotrwałego przyrostu mięśni. Niektórzy producenci supelmentów, którzy zalecają fazę [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2687 Data: 2005-09-01 21:49:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gainery - najlepsze na Masę

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] niestrawności, jak uczucie ciężkości w żołądku, wzdęcie. Chcą zakupić dobrej jakości gainer zwróć uwagę nie tylko na procentową zawartość białka ale i na to, z jakiego źródła pochodzi. Wybierając MASS XXL masz pewność, że komponent białkowy tworzy wysoce przyswajalny koncentrat białek serwatki. We wstępie pisałem, że gainer to odżywka [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 18987 Data: 2007-12-06 09:36:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Charakterystyka makroskładników

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Charakterystyka makroskładników W prawidłowo ułożonej diecie powinny znajdować się odpowiednio dobrane do naszych potrzeb ilości białka, węglowodanów i tłuszczy. Właściwe żywienie może powstrzymywać rozwój choroby/schorzenia a nawet doprowadzić do całkowitego wyzdrowienia osób chorych. Węglowodany: Są to związki organiczne składające się z węgla, [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 10573 Data: 2008-03-03 19:01:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] niestrawności, jak uczucie ciężkości w żołądku, wzdęcie. Chcą zakupić dobrej jakości gainer zwróć uwagę nie tylko na procentową zawartość białka ale i na to, z jakiego źródła pochodzi. Wybierając MASS XXL masz pewność, że komponent białkowy tworzy wysoce przyswajalny koncentrat białek serwatki. Gainery i otłuszczenie ciała We wstępie [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 16013 Data: 2008-04-14 14:57:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białko - cechy i metody oznaczania

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Rola białka w organizmie Ciało dorosłego człowieka zawiera ok. 10kg białka. Ok. 3% tego białka podlega w organizmie wymianie. Podstawową rolą spożywanego białka jest dostarczenie organizmowi w odpowiednich ilościach i proporcjach aminokwasów do wymiany białek tkankowych u organizmów dorosłych oraz wymiany i budowy nowych tkanek u organizmów [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 14583 Data: 2008-06-23 20:41:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Artykułpodstawy diety redukcyjnej i nie tylko...

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Artykuł ten przedstawia podstawowe zasady diety odchudzającej nie narzucając jednak konkretnych posiłków tak aby każdy mógł dobrać je według własnych upodobań. Omawiany artykuł napisany jest w sposób przejrzysty i zrozumiały wiec do dzieła: Każdy zjedzony przez nas pokarm składa sie z pewnych stałych składników. Są to (3 najważniejsze) : - [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 5515 Data: 2008-07-31 11:20:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białka

    Temat
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] i wykazują znaczącą poprawę siły i wytrzymałości. Efektem działania HI Anabol Protein jest poprawa bilansu azotowego, maksymalne wykorzystanie tłuszczu zapasowego jako źródła energii, ograniczenie gromadzenia wody podskórnej oraz szybki wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, dzięki czemu mięśnie nabierają gęstości a sylwetka staję się dużo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1370 Data: 2011-10-14 13:17:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • coś o DIECIE

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] cztero-, pięciokrotnie (zależnie od charakteru dyscypliny i metodyki treningowej) więcej białka niż urzędnik. Dowóz białka powinien być tu zatem większy. W zależności od źródła informacji mówi się o 2g, 2,5g 3g, a nawet 4gramach na 1 kg wagi ciała do uzyskania dodatniego bilansu azotowego w organizmie, czyli stanu, w którym synteza białka [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1713 Data: 2005-01-27 17:15:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Poniewaz na forum pojawia sie coraz to wiecej pytan o podawanie diet postanowilem napisac posta w ktorym wszystko by sie wyjasnilo Dieta dla osob starszych Właściwe odżywianie pozwala zachować dłużej sprawność fizyczną i umysłową. Proces starzenia się organizmu jest nieuchronny. Często możemy jednak sprawić, aby postępował on wolniej i dzięki [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 14172 Data: 2005-03-09 16:46:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] kamienie nerkowe. Dlatego organizm, chcąc utrzymać stosunkowo niskie zagęszczenie krwi, pozbywa się 80 procent spożytego wapnia. Ale przecież poza mlekiem istnieją inne źródła wapnia. Na przykład rzepa zawiera dwa razy tyle wapnia co mleko. Zdaniem wielu ekspertów, opinie większości ludzi na temat wapnia nie mają żadnego uzasadnienia. [...]

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 17029 Data: 2009-04-24 14:59:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Kurczak 150-170g, ryż 100g (78g węgli) (lub makaron), lub wafle ryżowe, lub owoc, lub płatki, lub miód z orzechami lub masłem orzechowym, oliwą, itp. 10g oliwy lub innego źródła tłuszczu. ŁĄCZNIE - 78g węgli. Tłuszcze 10 B: 30 Kcal: = 522 3. 2 całe jajka, 4 białka, (jajecznica lub na miękko) tuńczyk i makaron albo jakiś tam chleb esseński [...]

    Odpowiedzi: 207 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-11-18 17:43:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] zadanie białka w organizmie sportowca (i nie tylko), po więcej informacji w tym temacie zapraszam do lektury tutaj. Drugi natomiast przedstawiał podział protein, ich główne źródła, a także zapotrzebowanie u różnych grup ludności. Zahaczał także o kwestię konieczności bilansowania białek na dietach roślinnych – dociekliwych również zapraszam [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1588 Data: 2018-01-03 12:20:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tkanka tłuszczowa

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] w tym ok 12gr węglowodanów (sok pomidorowy fortuny - jedyny, który ma napisane ile czego ma ;)). I to na tyle. Przed treningiem wpierdzielam efedrynkę. Problemem mogą być źródła tłuszczu zwierzęcego. Sery twarde od 40-60% w.s.m, topione ok 60%, jaja 10%, masło - można zagrzać z mleczkiem mniam ;)) Tłuszcze jak najbardziej zwierzęce. Aha moja [...]

    Odpowiedzi: 62 Ilość wyświetleń: 7856 Data: 2001-05-07 19:25:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hi Tec Protein 80

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] Produkcja odżywek BIAŁKOWYCH polega na ekstrakcji białek z produktów najczęściej spożywanych na co dzień przez zwykłych ludzi. Mleko, jaja, ziemniaki i mięso to główne źródła pozyskiwania cennego surowca - BIAŁKA. Cała zabawa polega na tym, aby oddzielić z tych produktów ich jakże wartościowe składniki. Dodatkowo odżywki są wzbogacane [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2137 Data: 2001-12-19 23:48:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • witam :) postanowiłem napsiac taki topic ze wzgledu na mase pytań (najczęściej zadawanych przez tzw "sezonowców"),na 99.9% i tak będącały czas pytania jak w 1 kalsie podstawówki , ale jeśli chodzui o te podstawowe info , to przynajmniej będziecie mieli do czego odsyłać... no to tak CZ.1-ODŻYWKI jak sama nazwa wskazuje odżywki to zamienniki [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-05-14 18:56:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Troche inne dieta :):)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    C..A..Ł..K..O..W..I..C..I..E.. ….N..A……. P..O..W..A..Ż..N..I..E.. ZAŁOŻENIA DIETETYCZNE 2 gramy białka na KG masy ciała czyli 180 gram czyli 720 kalorii z białka Tłuszcze niech stanowią około 1grama na kg masy ciała(około 90gram) czyli 30 % czyli około 840 kalori Reszta to ww około 250 gram czyli 1000 kalorii Koledzy potem wam ich przedstawię [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2886 Data: 2007-02-26 14:09:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dieta do mega-testu OLIMP //Massacra 2//

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] W dni nietreningowe: Białko i tłuszcze analogicznie, węglowodany do ok. 1,5-2g/kg (myślę, że stopniowo będziemy schodzić). Jeśli chodzi o źródła, to: Proponuję śniadanie zostawić, obciąć z obiadu kaszę do 50g, wyrzucić węgle przed HIIT-em a bezpośrednio po nim dodać 50-100g bulka (???). Oprócz mięsa piersi z [...]

    Odpowiedzi: 34 Ilość wyświetleń: 4831 Data: 2009-04-02 19:17:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białko w pożywieniu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wszystko to dobrze, nie jest trudno jeść białka, jeżeli zna się ich źródła. Ważna jest jednak nie tylko ilość, ale też jakość - chodzi o to, aby wszystkie aminokwasy uzupełniały się w jednym posiłku. Gdzieś czytałam, ze brak jakiegoś aminokwasu blokuje przyswajanie innych, no więc ilość tu niewiele pomoże. Może macie jakieś wiadomości na temat [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 16524 Data: 2002-11-17 11:59:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)